Roladki ze szpinakiem i fetą

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Bywają takie dni, że nie mamy pomysłu na obiad... Bywają też takie dni w które nie mamy dużo czasu na przygotowanie czegoś ciepłego do zjedzenia... Dlatego mam idealne rozwiązanie :) Przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu - więc jest naaajs :)

Roladki ze szpinakiem i fetą

 

4 połówki piersi z kurczaka

0,5 kostki sera feta

350 g szpinaku

1 ząbek czosnku

sól himalajska

pieprz

suszone zioła

papryka czerwona

olej kokosowy / masło klarowane (rozpuszczony) do polania mięsa

Dodatkowo:

wykałaczki

 

Szpinak posiekać, wymieszać z pokrojonym w kostkę serem feta i przyprawić do smaku solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. 

Pierś oczyścić i zrobić w środku kieszonkę (po całej długości).

Przyprawić z obu stron delikatnie solą, pieprzem oraz ziołami.

W środek nałożyć farsz ze szpinaku.

"Zapiąć" kieszonkę wykałaczkami i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Wierzch posypać słodką papryką i polać stopionym olejem kokosowym.

Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.