Bywają takie dni, że nie mamy pomysłu na obiad... Bywają też takie dni w które nie mamy dużo czasu na przygotowanie czegoś ciepłego do zjedzenia... Dlatego mam idealne rozwiązanie :) Przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu - więc jest naaajs :)
Roladki ze szpinakiem i fetą
4 połówki piersi z kurczaka
0,5 kostki sera feta
350 g szpinaku
1 ząbek czosnku
sól himalajska
pieprz
suszone zioła
papryka czerwona
olej kokosowy / masło klarowane (rozpuszczony) do polania mięsa
Dodatkowo:
wykałaczki
Szpinak posiekać, wymieszać z pokrojonym w kostkę serem feta i przyprawić do smaku solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.
Pierś oczyścić i zrobić w środku kieszonkę (po całej długości).
Przyprawić z obu stron delikatnie solą, pieprzem oraz ziołami.
W środek nałożyć farsz ze szpinaku.
"Zapiąć" kieszonkę wykałaczkami i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wierzch posypać słodką papryką i polać stopionym olejem kokosowym.
Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)