Pierś z kurczaka z boczkiem

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Czasem proste i szybkie rozwiązania okazują się tymi najlepszymi :)

Pierś z kurczaka z boczkiem

 

1 pierś z kurczaka

20 g boczku

ogórki kiszone

sól, pieprz, słodka papryka

natka pietruszki

 

Pierś pokroić jak na schabowe (tak, żeby po rozbiciu wyszedł duży kotlet).

Rozbić i przyprawić.

Następnie ułożyć na nie pokrojone wzdłuż ogórki i zawinąć.

Owinąć boczkiem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu.

Piec ok.25-30 minut w temperaturze 170 stopni (tak, aby boczek był zarumieniony i chrupiący a pierś się nie wysuszyła).

Smacznego :)

PS.  Najlepiej będą tu pasować pieczone ziemniaki lub bataty :) 

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.