Lubię zapach wypieków o poranku <3
Gdy jeszcze wszyscy śpią, ja urzęduje zazwyczaj w kuchni robiąc coś pysznego na śniadanie :)
Słyszeliście o 1 dniowym zaczynie? Idealny do wypieku chleba, ale ja go dodałam do bułeczek i też zrobił świetną robotę xD Jest to szybka wersja klasycznego zakwasu, w sumie jest to mega szybka wersja :) dodam go następnym razem do chleba ;)
Zainspirowana przepisem od znajomej, zrobiłam swoją wersję tego zaczynu, używając mąki żytniej :) ale następnym razem zrobie go w wersji gryczanej oraz owsianej a jak nie wyjdzie to Wam się nie przyznam ;P
PS. Z masłem smakują najlepiej <3
W porcji (60 g) jest:
134 kcal,
3,5 g B,
25 g W,
3 g T.
Bułeczki śniadaniowe (żytnio-owsiane)