FIT CIASTEŁ bananowo-czekoladowy (bez glutenu)

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Tak po prostu CIASTEŁ <3

FIT CIASTEŁ bananowo-czekoladowy (bez glutenu)

 

5 dojrzałych bananów

4 łyżki miodu lub 4 łyżki ksylitolu/erytrotylu

70 g gorzkiej czekolady (pow. 70%)

3 jajka

100 g miękkiego masła (pow. 82% tłuszczu)

110 g mąki ryżowej

110 g mąki gryczanej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

szczypta soli

Foremka do keksu: 25x12x8

 

Przygotowanie:

Masło, czekoladę i miód roztopić do płynnej postaci.

Banany rodziabdziać widelcem. 

Dodać masło z czekoladą i miodem - wymieszać.

Następnie dodać jajka i przez chwilę zmiksować.

Mąki i sody przesiać do miski. Dodać sól i wymieszać.

Do masy cały czas miksując dodawać stopniowo mąkę.

Miksować do uzyskania jednolitej masy.

Ciasto przelać do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 40-50 minut w temperaturze 160-180 stopni (każdy piekarnik inny, musicie doglądać ciasta).

Smacznego :)

 

PS. Najlepiej smakuje z masłem orzechowym lub dżemem domowej roboty ;)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.