Fit pizza (bez glutenu)

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Pizzzzzza :D 

Czy można chcieć czegoś więcej? Chyba to wszystko czego mi było dziś trzeba <3 i chociaż spędziłam cały dzień w kuchni, to mimo zmęczenia jestem psychicznie zaspokojona :p i miska nie została złamana :)

Przepis na jedna porcje - moją porcję - na leniwą niedzielę ;)

 

Fit pizza (bez glutenu)

(przepis podstawowy)

 

Ciasto:

30 g mąki gryczanej 

15 g otrębów owsianych (bg)

10 g mąki owsianej (bg)

5 g bezglutenowego mix-u do chleba 

1 łyżeczka oliwy z oliwy (5g) 

45-50 g cieplej wody 

szczypta soli 

Dodatki:

sos pomidorowy (przepis znajdziecie w albumie "fit dodatki")

ser

pomidory

cebula

kurczak/salami/szynka długodojrzewająca

 

W misce wymieszać skladniki "suche".

Dodać oliwę oraz ciepła wodę - wymieszać. 

Z ciasta uformować kulkę, przykryć folią oraz ściereczką.

Odstawić w ciepłe  miejsce na 1 h.

W między czasie można przygotować sos - przepis w albumie "fit dodatki".

Po tym czasie wyjąc na opuszony mąką gryczaną blat ciasto i delikatnie rozwałkować.

Na ciasto ułożyć ulubione dodatki. 

Piec w temperaturze 170-180 stopni przez ok. 20-25 minut. 

Smacznego :) 

 

Wartość energetyczna: 

226 kcal,

8 g B,

42 g W,

8 g T.  

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.