Pizzzzzza :D
Czy można chcieć czegoś więcej? Chyba to wszystko czego mi było dziś trzeba <3 i chociaż spędziłam cały dzień w kuchni, to mimo zmęczenia jestem psychicznie zaspokojona :p i miska nie została złamana :)
Przepis na jedna porcje - moją porcję - na leniwą niedzielę ;)
Fit pizza (bez glutenu)
(przepis podstawowy)
Ciasto:
30 g mąki gryczanej
15 g otrębów owsianych (bg)
10 g mąki owsianej (bg)
5 g bezglutenowego mix-u do chleba
1 łyżeczka oliwy z oliwy (5g)
45-50 g cieplej wody
szczypta soli
Dodatki:
sos pomidorowy (przepis znajdziecie w albumie "fit dodatki")
ser
pomidory
cebula
kurczak/salami/szynka długodojrzewająca
W misce wymieszać skladniki "suche".
Dodać oliwę oraz ciepła wodę - wymieszać.
Z ciasta uformować kulkę, przykryć folią oraz ściereczką.
Odstawić w ciepłe miejsce na 1 h.
W między czasie można przygotować sos - przepis w albumie "fit dodatki".
Po tym czasie wyjąc na opuszony mąką gryczaną blat ciasto i delikatnie rozwałkować.
Na ciasto ułożyć ulubione dodatki.
Piec w temperaturze 170-180 stopni przez ok. 20-25 minut.
Smacznego :)