Jak zrobić smaczny sos pomidorowy? Bardzo często słyszę to pytanie :) Tak naprawdę nie potrzebujemy magicznych składników do jego przygotowania :) ale trochę cierpliwości na pewno :P W moim domu sos pomidorowy jest bazą do wielu rzeczy: pizza, zapiekanki, placki, sosy do dań mięsnych itp. Jak zrobię więcej to porcjuje i zamrażam, żeby w razie czego mieć ;) przepis podstawowy można dowolnie doprawić, w zależności od upodobań, w zależności od dania ;)
Niby zwykły bulion a jednak nie taki wcale zwykły ;) Gotuje się go 12 h... Długo, to fakt, ale ten czas jest potrzebny, aby szpik kostny wypłynął z kości.
Tak, zgadza się... Bardzo często robię masło orzechowe - w sumie to, gdy tylko się kończy robię kolejne ;) Często je wykorzystuje do wypieków - serio :) Chyba jedne z lepszych jakie zrobiłam <3
Kolejny "must have", który powinien znaleźć się w każdej kuchni :) Najlepsza do ciast, deserów, naleśników, ale można jej również użyć do dań z białym delikatnym mięsem. Sama robię ją od kilku lat i dodaję do wszystkich słodkich rzeczy :)
Było masło orzechowe... Było masło migdałowe... Ale nie było masła orzechowo-migdałowego :) Luuubię bardzo <3 Idealne do omletów, naleśników, fit ciast i ciasteczek, do kawy czy do zjedzenia z bananem przed treningiem ;) Łyżką też się je dobrze wyjada ;P i bardzo się wtedy szybko kończy :]