Czeoladowy FIT ciasteł

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Nowy rok, nowa ja...

Z nowym rokiem wiele osób pragnie "COŚ" zmienić. Jedni wiedzą dokładnie czego chcą i od 1 stycznia się tego 3mają a innym troszkę trudniej to przychodzi i niby zacznie coś zmieniać, ale nie do końca... Ważne, że próbujecie :) Z tego względu, że nastał nowy rok mam ręce pełne roboty. Rozpisywanie diet oraz treningów + treningi personalne. Dlatego też jest mnie tutaj troszkę mniej... Mam mniej czasu na gotowanie, bo muszę szybko, szybko zrobić jedzenie i do pracy... Ale mam nadzieje, że niedługo to się wszystko unormuje :) 
Nowy rok zaczęłam detoksem żywieniowym (redukcja), który będzie trwał ok. 3 miesięcy. Na snapie możecie śledzić moją walkę z jedzeniem :P (Snapchat: gotujzdzoanna). Po tym czasie będę wprowadzać chatmeal-e i będziemy utrzymywać wagę do wakacji ;) Cel: minus 5-6 kg. I tego się 3mam :)
Ciasteły mi na chwilę obecną wypadły (niestety :() ale czego się nie robi, alby dobrze wyglądać. 3 miesiące jestem w stanie wytrzymać :) 
Tymczasem w święto jakim jest 6 stycznia spędzam w łóżku z zapaleniem krtani i tchawicy (prawdopodobnie). W poniedziałek odbiorę wymaz i dopiero zadecyduje czy iść do lekarza. Teraz leczę się amolem :P (Amol dobry na wszystko :)) probiotykami, laktoferyną, wit. C, maliną i dziką różą. Jutro praca i kolejne rozpisywanie diet i treningów.

Miłego !

 

Czekoladowy FIT ciasteł

 

4 banany

4 łyżki oleju kokosowego (roztopiony)

120 g mąki ryżowej

120 g koncentratu mąki bezglutenowej

2 jajka

50 g ciemnego niesłodzonego kakao (bez glutenu)

200 ml melka roślinnego (kokosowe ---> przepis w albumie "fit dodatki")

80 g ksylitolu/erytrotylu 

1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)

szczypta gałki muszkatołowej 

szczypta soli himalajskiej

Dodatkowo:

Banany do dekoracji

Blacha: 

26x21x5

 

Banany rozdziabdziać widelcem i przełożyć do miski.

Dodać roztopiony olej kokosowy.

Następnie dodać jajka, mleko, kakao, ksylitol, cynamon, gałkę muszkatołową oraz sól - zmiksować.

Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i stopniowo dodawać do masy stale miksując.

Masę przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Na wierzch ułożyć pokrojone wzdłuż banany.

Piec 60 minut w temperaturze 160-180 stopni C.

Smacznego :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.