Paleo Brownie

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Jestem uzależniona od FIT ciastełów, ciastków, babeczek i innych słodkości :) Dobrze, że od tych :P Jem je bez wyrzutów sumienia, bo przecież bez cukru, bez glutenu, bez zbóż :) czy może być jeszcze lepiej? ;P
Piątkowy trening zrobiony ! Nawet poświęciłam dużo czasu na rozciąganie ;P niestety zaniedbywałam tego rodzaju ćwiczenia, ale obiecuje, że się poprawię :P
Po pracy pakowanie i gotowanie ---> jutro rano cisnę do Gdańska na kolejne szkolenie zakresu dietetyki i suplementacji u jednego z najbardziej wykwalifikowanych dietetyków w Polsce :) Bo warto wiedzieć więcej :) a Dzoanna nigdy z pustymi rękami nie przyjeżdża do znajomych - będzie tak więc ciasteł i niespodzianki :D :) sesese :)
Dla Was z kolei mam przepis na moje ulubione ciasto brownie <3 tym razem zrobiłam je bez zbóż a więc paleo :)

 

Paleo Brwonie z batatów

 

1 kg batatów

100 g daktyli

100 g gorzkiej czekolady (pow.80%)

40 g niesłodzonego ciemnego kakao

3 łyżeczki oleju kokosowego

2 łyżeczki miodu/ksylitolu/erytrottylu

3 jajka

5 łyżek mąki kasztanowej

1 łyżka mąki kokosowej

1 czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

szczypta soli

Dodatkowo: 

300 g borówki amerykańskiej lub 300 g malin

Blacha: 26x21x5

 

Bataty ugotować do miękkości i pozostawić do ostygnięcia.

Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 1h.

Gdy bataty ostygną dodać do nich daktyle (bez wody).

Czekoladę, olej i miód roztopić w kąpieli wodnej - ostudzić i dodać do batatów.

Dodać pozostałe składniki (prócz borówek/malin) i zblendować dokładnie na gładką masę. 

Masę przelać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 

Powtykać świeże borówki/maliny.

Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 170-180 stopni.

Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.

Smacznego :)

PS. Można użyć innych kwaskowatych owoców (one najlepiej pasują do brownie).

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.