Przepis w pakiecie, czyli zrób 2 rzeczy przy użyciu tych samych produktów ;)
Ostatnio mam mały zapitol - no dobra...całkiem spory ;P Cały czas pracuję nad stroną, w weekend szkolenie w Gdańsku, za tydzień wyjeżdżam z kraju na kilka dni (i będę jeść gluten :P ale bez cukru :)) a w pracy - masakra ;P wierzcie mi - choćbym i chciała się ponudzić to nie mam jak ;P
Mleczko kokosowe i mąka kokosowa 2in1
200 g wiórków kokosowych (dobrej jakości)
1,2 L wody
*Mleczko kokosowe
Włożyć wiórki do garnka i zalać wodą - zostawić na noc.
Następnego dnia podgrzać wiórki z wodą tak do 50-60 stopni. Gdy włożymy palec powinno lekko parzyć.
Następnie zblendować całość przez 2-3 minuty.
Sitko wyłożyć gazą i ułożyć na misce - dokładnie odcisnąć wiórki.
Przelać mleko do szklanej butelki i przechowywać do kilku dni w lodówce.
Mleko się rozwarstwia co jest naturalnym zjawiskiem. Przed użyciem wystarczy wstrząsnąć butelką ;)
PS. Nie wiem ile maksymalnie może stać mleko w lodówce, bo u Nas schodzi w 2 dni ;P