PANECAKES

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Zaczynać każdy dzień od naleśników? Niestety nie ma tak dobrze :P ponoć co za dużo to nie zdrowo - pomyślał by kto ;)

PANCAKES

(z przepisu wychodzi ok. 18 sztuk)

 

350 g delikatnego twarogu (president)

2 jajka

3 łyżki oleju kokosowego

2 łyżeczki esencji waniliowej (homemade ---> przepis znajdziecie w albumie "fit dodatki")

100 g zmielonych migdałów

120 g mąki ryżowej

100 g mąki owsianej (bez glutenu)

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

2 łyżeczki ksylitolu

150 ml mleka migdałowego/kokosowego

Dodatkowo:

sok z mandarynki do skropienia naleśników

 

W misce zmiksować ze sobą wszystkie "mokre" składniki, prócz oleju kokosowego.

Roztopić olej i cały czas miksując dodawać go do masy. 

Następnie dodać mąki, migdały, sodę i ksylitol - zmiksować całość do uzyskania gładkiej konsystencji. 

Smażyć na patelni teflonowej (bez tłuszczu) z obu stron na średnim ogniu.

Pankejki skropić sokiem ze świeżo wyciśniętej mandarynki.

Podawać z ulubionymi owocami.

Smacznego :)

 

 

 

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.