Masło orzechowe z nerkowca

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Tak, zgadza się... Bardzo często robię masło orzechowe - w sumie to, gdy tylko się kończy robię kolejne ;) Często je wykorzystuje do wypieków - serio :) Chyba jedne z lepszych jakie zrobiłam <3

Masło orzechowe z nerkowca

 

600 g orzechów nerkowca

3-5 łyżek oleju kokosowego 

 

Orzechy z roztopionym olejem kokosowym zblendować na gładką konsystencję. 

i już :)

PS. Masło z orzechów nerkowca jest suchsze, niż inne, dlatego też trzeba dodać olej kokosowy, aby masło lekko się rozsmarowywało ;)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.