Masło orzechowo-migdałowe

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Było masło orzechowe... Było masło migdałowe... Ale nie było masła orzechowo-migdałowego :) Luuubię bardzo <3 Idealne do omletów, naleśników, fit ciast i ciasteczek, do kawy czy do zjedzenia z bananem przed treningiem ;) Łyżką też się je dobrze wyjada ;P i bardzo się wtedy szybko kończy :]

Masło orzechowo-migdałowe

 

800 g orzeszków ziemnych

500 g migdałów

2 łyżki oleju kokosowego (opcjonalnie)

 

Orzeszki obrać z łupinek.

Migdały i orzechy zblendować na gładką masę.

Jeśli widać, że masa jest za sucha należy wówczas dodać olej kokosowy.

Gotowe masło przełożyć do słoichków.

Przechowywać do miesiąca w lodówce.

Smacznego !

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.