Masło migdałowe

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Jeśli lubicie masło orzechowe to mam dla Was taką moją małą wariacje na ten temat :) Idealne do wszystkiego <3 nawet jedzenia samą łyżeczką ;P 

Masło migdałowe

 

500 g migdałów

0,5 laski wanilii - nasiona (opcjonalnie)

1 łyżeczka ksylitolu (opcjonalnie)

 

Wszystkie składniki ze sobą zblendować (ja to robię w termomix-ie) do uzyskania gładkiej masy. 

Masło w szklanym i szczelnie zamkniętym pojemniku przechowywać do miesiąca w lodówce.

Smacznego :)

 

PS. Jeśli lubicie eksperymentować do masła możecie dodać cynamon :)

PS2. Gdy masło przechowywane w lodówce zacznie się oddzielać, wystarczy je przemieszać. 

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.