Czekoladowy krem z batatów

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Zawsze staram się kombinować z jedzeniem, szczególnie z tym słodkim :) bo zawsze na nie mam największą ochotę a nie sztuką jest zjeść coś słodkiego ze sklepu ;) Mus idealnie się nadaje jako posiłek po treningu, albo jako oddzielny posiłek. 
Wartości odżywcze:
587,5 kcal
25 g B
96 g W
14 g T
 
Gdy się nie je zbóż, nie liczy się kalorii (bynajmniej ja tak robię) - jem to na co mam ochotę, słucham swojego organizmu :)
Pamiętajmy, że węglowodany z warzyw są inaczej przyswajane, niż te ze zbóż !!!

 

Czekoladowy krem z batatów

(przepis na 1 porcje)

 

200 g ugotowanych batatów 

1 średni banan(ok. 120 g)

0,5 g dojrzałego awokado (ok. 70 g)

25 g odżywki białkowej (smak czekoladowy)

1 łyżka jogurtu greckiego (opcjonalnie)

2 daktyle

1 łyżeczka ciemnego niesłodzonego kakao (bez glutenu)

1 płaska łyżeczka ksylitolu/erytrotylu

125 g świeżych malin

 

Bataty ugotować do miękkości i ostudzić.

Wszystkie składniki (prócz malin) ze sobą zblendować.

Wierzch posypać malinami.

Smacznego :)

 

PS. Możecie zrobić mus z połowy składników ;) 

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.