Owsiano-kokosowo-jaglane ciastki

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
Czasami bywa tak, że przez kilka dni coś za mną chodzi - i wcale to nie jest "mały głód" ;P i tak szukam tego smaku, aż w końcu znajdę ;) 
Naprawdę lubię ciastki <3 bo kto nie ? :P 

Owsiano-kokosowo-jaglane ciastki

 

2 duże jabłka 

1 jajko

3 łyżki oleju kokosowego

10 daktyli

40 g wiórek kokosowych

2 czubate łyżki mąki kokosowej

1,5 szklanki płatków owsianych (bez glutenu firmy Provena)

1 szklanka płatków jaglanych

3 łyżki siemienia lnianego

3 łyżeczki ksylitolu

1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 

 

Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić na mniejsze kawałki - włożyć do miski. 

Do jabłek dodać olej kokosowy, pokrojone daktyle i wiórki kokosowe - zblendować na gładką masę.

Następnie do musu dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać łyżką.

Odstawić na 30 minut.

Po tym czasie mokrymi dłońmi formułować średniej wielkości kulki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie rozpłaszczyć na szerokość ok. 1 cm.

Piec ok. 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.

Po upieczeniu zdjąć z blachy i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Smacznego ! 

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.