FIT muffinki śniadaniowe z brzoskwiniami

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Tak na szybko, tak na ciepło, tak na śniadanie <3

FIT muffinki śniadaniowe z brzoskwiniami

(z przepisu wychodzi 6 sztuk)

 

1 banan (ok. 95 g)

1 jajko

30 ml mleka roślinnego (migdałowe/kokosowe)

20 g mąki ryżowej/gryczanej/kokosowej/kasztanowej

0,5 łyżeczki ciemnego kakao (niesłodzonego, bez glutenu)

1 łyżeczka ksylitolu

25 g odżywki białkowej (u mnie Olimp Lady Good Morning smak: milk chocolate)

szczypta soli

Dodatkowo:

0,5 brzoskwini pokrojonej w kostkę

 

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać.

Brzoskwinię obrać i pokroić w kostkę.

Dodać 3/4 do masy i wymieszać.

Przelać do foremek do muffinek.

Na wierzch położyć resztę brzoskwini.

Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 160 stopni.

Smacznego!

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.