Tak na szybko, tak na ciepło, tak na śniadanie <3
FIT muffinki śniadaniowe z brzoskwiniami
(z przepisu wychodzi 6 sztuk)
1 banan (ok. 95 g)
1 jajko
30 ml mleka roślinnego (migdałowe/kokosowe)
20 g mąki ryżowej/gryczanej/kokosowej/kasztanowej
0,5 łyżeczki ciemnego kakao (niesłodzonego, bez glutenu)
1 łyżeczka ksylitolu
25 g odżywki białkowej (u mnie Olimp Lady Good Morning smak: milk chocolate)
szczypta soli
Dodatkowo:
0,5 brzoskwini pokrojonej w kostkę
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać.
Brzoskwinię obrać i pokroić w kostkę.
Dodać 3/4 do masy i wymieszać.
Przelać do foremek do muffinek.
Na wierzch położyć resztę brzoskwini.
Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 160 stopni.
Smacznego!