Muffinki czekoladowe ze śliwką

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Nie wiem czy też tak macie, ale u mnie muffiny zawsze wchodzą i zawsze jest na nie odpowiedni moment :) bardzo często jem je na II-gi posiłek w pracy, takie same dostaje w pudełeczku mój mąż ;) Wszytsko co FIT dla mnie jest GIT :P

 

Muffinki czekoladowe ze śliwką

(z przepisu wychodzi 6 sztuk)

 

1 banan (ok. 95 g)

1 jajko

30 ml mleka roślinnego (migdałowe/kokosowe)

20 g mąki ryżowej/gryczanej/kokosowej/kasztanowej

0,5 łyżeczki ciemnego kakao (niesłodzonego, bez glutenu)

1 łyżeczka ksylitolu

25 g odżywki białkowej (u mnie Olimp Lady Good Morning smak: milk chocolate)

szczypta soli

Dodatkowo:

3 śliwki

 

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać.

2 śliwki oczyścić i pokroić w kostkę.

Dodać do masy i wymieszać.

Przelać do foremek do muffinek.

Na wierzch położyć jedną pokrojoną śliwkę.

Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 160 stopni.

Smacznego!

 

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.