FIT frozen cupcakes bananowo-brzoskwiniowe

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Z racji problemu z jedzeniem po wyrwaniu 8-mki, robię sobie to koktajle to zimne musy, to lody...przecież muszę coś jeść... Wczoraj jedyni węglami były banany, truskawki, borówki, brzoskwinie i arbuz <3 lubię owoce, ale nie aż tak żeby jeść tylko je przez cały dzień ;P????
Dziś jestem cwańsza i zrobiłam sobie fit pieczeń oraz puree z ziemniaków :P???? więc głodna nie będę :)



A dla Was mam mroźne fit muffinki ;)
Myślę, że z powodzeniem można je podać jako deser dla dzieci, po niedzielnym obiedzie czy kolacji z przyjaciółmi :)

 


Fit frozen cupcakes bananowo-brzoskwiniowe????
(z przepis wychodzi ok. 5 frozen cupcakesów)

 
 


2 banany
4 brzoskwinie 
1 łyżka jogurtu greckiego 

dodatki:
gorzka czekolada (2 kostki) powyżej 70%

Banany obrać ze skorki, pokroić w 2 cm talarki. Włożyć i foliowej torebki i mrozić przez kilka godzin. 
Brzoskwinie obrać, pokroić, włożyć do pudełka (najlepiej takiego do mrożenia) i rownież mrozić przez kilka godzin. 

 

Zamrożone banany i brzoskwinie zblendować z jogurtem greckim. 
Masę przełożyć do silikonowych foremek od muffinek i włożyć ponownie do zamrażarki na kilka godzin. 
Na koniec rozpuścić gorzką czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówki (tak jak np. ja to zrobiłam ;P????), wyjąć z foremek zamrożone lodowe muffinki i polać wierzch gorzka czekoladą. 

Smacznego :)

PS. Gorzką czekoladę przed ozdobieniem muffinek należy trochę ostudzić ;)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.