CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ

Drukuj
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

CIASTKI, CIASTKI, CIASTKI <3

#bezcukru #bezglutenu #bezlaktozy #bezszitu

W smaku bardzo, ale to bardzo bliskie klasycznym pieguskom, tak więc idealnie zastąpią napakowane cukrem i innym szitem ciastki ze sklepu ^^

 

SNAPCHAT: GOTUJZDZOANNA

INSTAGRAM: GOTUJZDZOANNA

FACEBOOK: GOTUJZDZOANNA

 

Z przepisu wychodzi +/- 14 ciasteczek.

Porcja ma:

139 kcal,

3 g B,

11 g W (w tym cukry: 0,47 g),

9 g T.

 

CIASTECZKA Z CZEKOLADĄ (ala pieguski)

 

Składniki suche:

100 g mąki owsianej (bez glutenu)

100 g Instant Rice Flour od Quamtrax

50 g erytrotylu (zmielonego na cukier puder)

1 łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

 

Składniki mokre:

85 g oleju kokosowego / masła (stopionego)

2 jajka

2 łyżeczki esencji waniliowej (przepis znajdziecie w albumie "fit dodatki")

 

Dodatkowo:

50-60 g gorzkiej czekolady pow. 70%

 

W jednej misce wymieszać ze sobą składniki suche.

W drugiej misce wymieszać ze sobą składniki mokre.

Dodać składniki mokre do suchych i wymieszać dokładnie łyżką.

Z ciasta zrobić kulki, delikatnie spłaszczyć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (pamiętaj o odstępach).

Na wierzch ułożyć pokrojoną czekoladę (można też dodać ją do masy i wymieszać).

Piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego ^^

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,