15 minut i już :)
Na szybko, najlepiej sprawdzają się CIASTKI :) zresztą... ja je bardzo lubię <3 najbardziej te niedozwolone, jakimi są OREO xD ale jak nie można, to nie można i ich nie jem :P Wtedy w chwilach kryzysu zawsze wpadają jakieś szybkie ciasteczka :) albo masło orzechowe jedzone łyżką... zazwyczaj kończy się jak zwykle... o 1 łyżkę za dużo...
A gdy ciastko jest FIT, smakuje bardziej ^^
Wartość odżywcza w 1 ciastku:
74 kcal,
2 g B,
3 g W (w tym cukry: 0,19),
6 g T.
Ciasteczka orzechowo-czekoladowe
(z przepisu wychodzi ok. 16 sztuk)
120 g masła orzechowego (u mnie z nerkowców)
1 jajko
40 g mąki owsianej
25 g prawdziwego masła (pow. 82%) (roztopionego)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki ciemnego kakao
3 łyżeczki erytrotylu / ksylitolu
1 łyżeczka cynamonu
szczypta soli
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Uformować kuli i ułożyć w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch spłaszczyć widelcem (wtedy wyjdzie taki wzorek jak na zdjęciu) lub ręką.
Piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
i już :)
Smacznego :)