Bezglutenowe Ciasto Brownie

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Zaczynamy na słodko poniedziałek, czyli szybkie ciasto czekoladowe :) Ciasto zniknęło w mgnieniu "oka" ;P Dałam o połowę mniej malin niż jest w przepisie, bo młoda w trakcie dekoracji zrobiła sobie degustację malin ;P :) Kwaskowaty smak malin idealnie komponuje się z czekoladą <3

Bezglutenowe Ciasto Brownie

200 g gorzkiej czekolady (pow.70%)

200 g prawdziwego masła (powyżej 82% tłuszczu)

4 czubate łyżki miodu (najlepiej prosto od pszczółek ;))

2 łyżeczki ksylitolu 

200 g migdałów

3 jajka

szczypta soli

Dodatkowo:

300 g malin

Blacha: 26x21x5

 

W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i masło.

Następnie dodać miód, ksylitol, oraz sól. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia miodu.

Ostudzić.

Migdały zblendować na "mąkę".

Do ostudzonej masy dodać migdały i jajka - dokładnie wymieszać.

Cioasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

W ciasto powtykać maliny.

Piec ok. 25-30 minut w temperaturze 160-170 stopni.

Smacznego :)

Zainspirowana przepisem z Barbell Kitchen

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.