Czas na trufle.
Kolejny FIT zamiennik, który zniknął w moim domu w mgnieniu oka... dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcia :P
Nie muszę przypominać, że wszystko co jest CIASTKIEM bądź CZEKOLADĄ skrada moje serce <3 :D
Wartość odżywcza w 1 cukierku (ok. 20 g):
94 kcal,
3,5 g B,
5,5 g W (w tym cukry: 0,9 g),
6,5 g T.
FIT TRUFLE
40 g gęstego mleczka kokosowego
50 g masła orzechowego (u mnie z nerkowców)
20 g oleju kokosowego
20 g ciemnego niesłodzonego kakao
20 g karobu
3 zblendowane daktyle
25 g odżywki białkowej (smak: czekoladowy; TREC)
Polewa:
60 g gorzkiej czekolady 90%
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce, aż się ładnie połączą.
Przełożyć do silikonowej keksówki, dobrze dociskając.
Wstawić na 1 h do lodówki.
Po tym czasie przygotować polewę.
Masę ostrożnie wyciągnąć z foremki i pokroić na małe prostokąty.
Cukierki zamaczać w polewie (ja robię to dwoma widelcami) i ułożyć na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.
Wstawić do lodówki na 1-2 h.
Smacznego :)
PS. Trufle są naprawdę baaaardzo czekoladowe :)