FIT TRUFLE

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Czas na trufle.

Kolejny FIT zamiennik, który zniknął w moim domu w mgnieniu oka... dobrze, że zdążyłam zrobić zdjęcia :P

Nie muszę przypominać, że wszystko co jest CIASTKIEM bądź CZEKOLADĄ skrada moje serce <3 :D

 

Wartość odżywcza w 1 cukierku (ok. 20 g):

94 kcal,

3,5 g B,

5,5 g W (w tym cukry: 0,9 g),

6,5 g T.

 

FIT TRUFLE

 

40 g gęstego mleczka kokosowego 

50 g masła orzechowego (u mnie z nerkowców)

20 g oleju kokosowego

20 g ciemnego niesłodzonego kakao

20 g karobu

3 zblendowane daktyle

25 g odżywki białkowej (smak: czekoladowy; TREC)

 

Polewa:

60 g gorzkiej czekolady 90%

 

Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w misce, aż się ładnie połączą.

Przełożyć do silikonowej keksówki, dobrze dociskając.

Wstawić na 1 h do lodówki.

Po tym czasie przygotować polewę.

Masę ostrożnie wyciągnąć z foremki i pokroić na małe prostokąty.

Cukierki zamaczać w polewie (ja robię to dwoma widelcami) i ułożyć na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.

Wstawić do lodówki na 1-2 h.

Smacznego :)

PS. Trufle są naprawdę baaaardzo czekoladowe :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.