FIT MICHAŁKI

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Tym razem przeszłam samą siebie...

... i to 3 razy :P

Zrobiłam zamiennik znanych cukierków, które w smaku oddają 100% smaku oryginalnej wersji <3

Są tak idealne, że już bardziej nie mogą :) 

TOTALNA MIAZGA !!!

 

Wartości odżywcze w 1 cukierku (20 g):

106 kcal,

4 g B,

4 g W (w tym cukry: 1,42 g),

8 g T. 

 

FIT MICHAŁKI

 

85 g masła orzechowego (u mnie z nerkowców)

40 g oleju kokosowego

30 g odżywki białkowej (smak: czekoladowy; TREC) 

1 czubata łyżka niesłodzonego kakao

3 zblendowane daktyle

25 g posiekanych / zblendowanych orzechów ziemnych (większe kawałki)

30 g mąki kokosowej

2 łyżki esencji waniliowej (przepis znajdziecie w albumie "fit dodatki")

 

POLEWA:

80 g gorzkiej czekolady 90%

1 łyżeczka erytrotylu

 

Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść do uzyskania jednolitej zbitej konsystencji (można zblendować).

Masę przełożyć do sylikonowej keksówki, dociskając dobrze do formy.

Włożyć do lodówki na 1 h.

Po tym czasie przygotować polewę - roztopić czekoladę z erytrotylem.

Wyjąć ostrożnie masę z foremki i pokroić wg uznania.

Cukierki zanurzać w roztopionej czekoladzie przekręcając ostrożnie 2ma widelcami.

Ułożyć na talerzu wyłożonym papierem do pieczenia.

Wstawić do lodówki na 1-2 h.

Smacznego :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.