Lody kokosowo-ciasteczkowe

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Na ból zęba, tylko lody :)

No dobra, lody są dobre, tak bez okazji :) szczególnie jeśli to lody białkowo-tłuszczowe ;)

Mnie złapał ból zęba a raczej ból związany z jego rośnięciem... Masakra... Nie lubię brać leków przeciwbólowych, więc biorę je tylko w ostatecznej ostateczności - tym razem wytrzymałąm... Lody pomogły :D

 

Wartość odżywcza w 100 g:

172 kcal,

8 g B,

4 g W (w tym cukry: 1,12g),

14 g T.

 

Lody kokosowo-ciasteczkowe

 

1 puszeczka mleczka kokosowego (dobrej jakości, o dużej zawartości miąższu z kokosa)

200 g jogurtu naturalnego / greckiego / koziego

1-2 łyżeczki erytrotylu / ksyliutolu / miodu

40 g odżywki białkowej (smak: ciasteczkowy)

 

Wszystkie składniki ze sobą zmiksować / zblendować.

Przełożyć do foremki po lodach i wstawić do zamrażarki.

Co 1 h przemieszać lody, bo jak wiadomo szybciej zamarza część przy ściankach niż w środku (należy to zrobić 4-5 razy).

Kiedy lody już zamarzną, przełożyć je do blendera i zblendować.

Przełożyć z powrotem do pojemnika i wstawić ponownie do zamrażarki na kilka h.

I gotowe :)

Smacznego :)

PS. Zblendowanie zamrożonych lodów nada im fajną gładką i puszystą strukturę ;)

PS2. Możecie użyć innego smaku odżywki białkowej :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.