Czekoladowy ciasto-chleb

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Bo kto z Nas nie lubi czekolady ? :D

Dziś bez zbędnych słów, czekoladowy ciasto-chleb jest zwyczajnie przekozacki :D

 

Wartości odżywcze w porcji (ok. 50 g):

2 g B,

18 g W (w tym cukry: 4,34 g),

5 g T.

 

Czekoladowy ciasto-chleb

 

3 banany

1 awokado

2 białka jaj

1 łyżeczka esencji waniliowej

100 g erytrotylu

100 g koncentratu mąki bezglutenowej

50 g płatków owsianych

25 g ciemnego niesłodzonego kakao

1 łyżeczka bg proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki soli himalajskiej

1/2 łyżeczki cynamonu

100 g gorzkiej czekolady (pow. 80%)

 

Mąkę przesiać do miski i dodać płatki owsiane, kakao, proszek do pieczenia, sól oraz cynamon - wymieszać.

W drugiej misce zblendować ze sobą banany, awokado, esencję waniliową, białka jaj i erytrytol.

Dodać mus do składników suchych i wymieszać.

Do musu dodać pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę i wymieszać.

Masę przelać do silikonowej formy lub formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec ok. 1 h w temperaturze 200-180 stopni.

Smacznego :)

PS. Przechowywać w lodówce.

PS2. Ciasto-chleb w środku będzie bardzo wilgotny :)

FILM DO PRZEPISU: https://www.youtube.com/watch?v=9Wa_Hk2_st0

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.