Lekkie ciasto z borówkami

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Szybkie ciacho na niedzielę :)

Które zrobiłam ponad miesiąc temu <hahaha> :P lepiej późno niż wcale ;P

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

189 kcal,

4,5 g B,

38 g W (w tym cukry: 0,97 g),

3,5 g T. 

 

Lekkie ciasto z borówkami

 

150 g mąki gryczanej

150 g koncentratu mąki bezglutenowej

120 g ksylitolu / erytrotylu

100 g jogurtu greckiego

120 g mleczka kokosowego

4 białka jaj

300 g borówki amerykańskiej 

1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

1 łyżeczka esencji waniliowej (przepis znajdziecie w albumie "fit dodatki")

szczypta soli

 

Białka ubić z ksylitolem.

Dodać jogurt grecki, mleczko kokosowe i esencję waniliową - zmiksować na mniejszych obrotach.

W misce wymieszać ze sobą składniki suche: mąki, sól oraz proszek do pieczenia.

Stale miksując dodawać do masy stopniowo suche składniki, do całkowitego połączenia.

Dodać borówki i wymieszać.

Masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

PS. Wierzch możecie posypać cukrem pudrem z ksylitolu <3

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.