Omlet z batatów

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Już odliczam dni...

W tym natłoku spraw, nie mam czasu na gotowanie - serio... bardzo mnie to nurtuje i ubolewam nad tym faktem, że nie mogę spędzić całego dnia w kuchni gotując... Ale jeszcze trochę i wszystko wróci do normy :) 

Pewnie też zauważyliście, że mniej wstawiam przepisów i generalnie mniej się udzielam - wynika to z braku czasu. Przed urlopem mam naprawdę kocioł a na chwilę obecną najważniejsi są moi indywidualni klienci, którym rozpisuje plany żywieniowe, plany suplementacyjne, plany treningowe oraz z którymi ćwiczę. 

Za to na urlopie obiecuję sobie totalny off i nie będzie ze mną kontaktu :) ZERO FB, ZERO INSTA, ZERO SNAPA, ZERO NETA <3 TYLKO JA, MŁODA, MĄŻ, PRZYJACIELE, MORZE I SŁOŃCE - miła odmiana :D 

Ten omlet wyszedł całkiem przypadkiem i odrazu podbił moje podniebienie <3 

Dzielę się przepisem :)

 

Wartość energetyczna w porcji:

376 kcal,

35,5 g B,

48,5 g W (w tym cukry: 6,5 g),

3,5 g T.

 

Omlet z batatów

 

120 g ugotowanych batatów

35 g płatków owsianych

4 białka jaj

20 g odżywki białkowej

ksylitol / erytrytol wg uznania

cynamon szczypta

olej kokosowy do smażenia

 

Płatki owsiane z cynamonem zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut, aby zmiękły.

Dodać ugotowane bataty, białka jaj, odżywkę białkową, erytrytol i zblenodwać całość do uzyskania gładkiej konsystencji.

Smażyć z na średnim ogniu na niewielkiej ilości oleju kokosowego pod przykryciem.

Gdy góra się zetnie, przekręcić omlet na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę bez przykrycia.

Podawać z ulubionymi dodatkami :)

Smaczmego :)

PS. Do omleta można dodać kakao, lub roztopioną gorzką czekoladę ;)

PS2. Ja do przekręcania omleta używam 2ch łopatek ;)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.