Bananowo-waniliowe frozen cupcakes

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Jak to z kolacją u mnie bywa - zawsze wpadnie coś zdrowego i pysznego :)????
Do arbuza i wafli są jeszcze fit bananowo-waniliowe frozen cupcakes z owocami leśnymi i gorzka czekolada - taka straciatella :P
Idealny pomysł na fit deser, który zaskoczy Waszych gości :)???? naprawdę robią wrażenie :)

 

Bananowo-waniliowe frozen cupcakes????

 


5 bananów
3 łyżeczki esencji waniliowej (domowej roboty)
100 ml mleka migdałowego
50 g gorzkiej czekolady (pow. 80%)

Dodatkowo:

maliny
borówki
czarna porzeczka
żurawina
jagody
jeżyny

Banany obrać i pokroić w 4-5 cm talarki. Włożyć do woreczka i do zamrażarki (muszą się zamrozić).
Zamrożone banany włożyć do blendera, dodać mleko i esencje waniliową - zblendować.
Gorzką czekoladę zmiksować tak, aby powstała nam z niej tzw. "stracietella".
Dodać do zblendowanych bananów i wymieszać (ja to zrobiłam w blenderze).
Zmrożoną masę włożyć do sylikonowych foremek od muffinek.
Na wierzchu powtykać owoce.
Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.
I gotowe :)????
Smacznego :)????

PS. Ja resztę masy włożyłam do pojemnika po lodach i włożyłam do zamrażarki - tym sposobem zrobiłam dodatkowo lody bananowo-waniliowe z stracietella ;)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.