Czekoladowe trufle (LCHF)

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Czekoladowa rozpusta :)

Szybki w wykonaniu deser, idealny dla miłośników czekolady <3 W sam raz, na raz ;)

Deser typu LCHF - Low Carb High Fat, czyli niskie węgle, wysokie tłuszcze :) 

 

Z przepisu wychodzi ok. 12 sztuk.

Wartość energetyczna w porcji (ok. 15 g):

84 kcal,

2 g B,

2 g W (w tym cukry: 0,5 g),

7 g T. 

 

Czekoladowe trufle

 

50 g oleju kokosowego

40-50 g ciemnego niesłodzonego kakao 

50 g masła orzechowego

20 g gorzkiej czekolady (pow. 80%)

2 łyżki mleka

ksylitol / erytrytol do smaku

szczypta soli

karob do obtoczenia trufli

 

Olej koksowy, gorzką czekoladę i ksylitol rozpuścić.

Dodać sól, masło orzechowe i kakao - wymieszać.

Następnie dodać mleko - i w tym momencie masa powinna się ściąć ;P

Zrobić z masy kulki i wstawić na 2 h do lodówki.

Przed podaniem obtoczyć w karobie.

Trufle są mega czekoladowe <3

Smacznego :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.