Kruche FIT CIASTKI

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Smak dzieciństwa...

Kiedy byłam mała i chodziłam z mamą na rynek, w budkach można było kupić ciastka na wagę, takie kruche - zawijane <3 

Pamiętam też, jak dawali je w przedszkolu na podwieczorek do kisielku :P

Chciałam chociaż trochę odtworzyć ten smak w zdrowej wersji :)

I oto one :D 

Idealne do białka po treningu :)

UWAGA !!!

ZERO CUKRU W SKŁADZIE :D

  

Wartość odżywcza w 1 ciastku (ok. 10 g)

34 kcal,

1 g B,

5,5 g ( w tym cukry: 0 g),

1 g T.

 

Kruche FIT CIASTKI

 

Składniki suche:

150 g mąki ryżowej

100 g zmielonych płatków owsianych

60 g ksylitolu / erytrotylu

1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu)

cynamon - szczypta

szczypta soli

 

Składniki mokre:

50 g masła

3 białka

40 ml mleczka kokosowego

 

W misce wymieszać ze sobą składniki suche.

Dodać dodać składniki mokre - wyrobić ciasto.

Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać CIASTKI na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec ok. 20-25 minut (aż się zarumienią) w temperaturze 160-180 stopni.

Smacznego :)

PS. Ciastki przechowywać w pojemniku. 

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.