Dżo balls

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Wtorek, wtoreczek, wtorunio...

...chyba zdecydowanie lepiej to brzmi z wyrazem "PIĄTEK" :P

Jednak każdy dzień jest dobry na "małe co nieco" - tym bardziej, że można je zabrać dosłownie wszędzie :) W sam raz, na raz :)

Extra przekąska przed i po treningu :) ale i kawa z nią smakuje bardziej :P 

Czas przygotowania - moment :)

 

Z przepisu wychodzi ok. 50 porcji (chyba, że w trakcie trochę podjecie to mniej :P)

Jedyny minus jest taki, że za szybko znikają :)

 

Wartość odżywcza w porcji:

37 kcal,

1 g B,

3 g W (w tym cukry: 0,15 g),

2,5 g T

 

Dżo balls

 

250 g daktyli

150 g orzechów nerkowca lub ziemnych

50 g wiórków kokosowych

2 łyżki mąki kokosowej

1 łyżka miodu

2 łyżki oleju kokosowego

1 łyżeczka ciemnego kakao

 

Wszystkie składniki ze sobą zblendować.

Zrobić kulki i wstawić do lodówki na 1 h.

Gotowe :)

Banał nie? :)

PS. Kulki możecie obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Smacznego :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.