Naleśniki kasztanowo-jaglane

Drukuj
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Śniadanie mistrzów :)

Jak raz w tygodniu nie ma naleśników na śniadanie, to jest to tydzień stracony :P taki pancakes-owy potwór ze mnie :)

Więc zawsze robię je w niedzielę, choćby się paliło, waliło, naleśniki muszą być <3 :)

Jak to ostatnio stwierdził mój mąż: "nie zamieniłbym ich na nic innego" :D - rośnij Dżo :P

 

Wartość odżywcza w porcji:

447 kcal,

29 g B,

52 g W,

12,5 g T.

 

Naleśniki kasztanowo-jaglane

 

40 g mąki kasztanowej

25 g mąki jaglanej

2 białka jaj

40 g sera ricotta lub jogurtu greckiego

70 ml wody

1/3 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

cynamon

olej kokosowy do smażenia 

Dodatki:

Fit dżem z ksylitolem (przepis znajdziecie w albumie "fit dodatki")

15 g odżywki białkowej (jako polewa)

owoce

 

W misce wymieszać ze sobą składniki suche.

Dodać pozostałe składniki i wymieszać/zblendować.

Smażyć na małej patelni na oleju kokosowym.

Usmażone naleśniki przełożyć dżemem.

W niewielkiej ilości wody ubić odżywkę na gęsto - bardzo gęsto ;)

Polać naleśniki i położyć na wierzch ulubione owoce.

Smacznego :)

Tags: , , , , , , , , , , ,