Fit Śniadania Dzoanna Fit Śniadania 12 maj 2017 Odsłony: 3943 Budyń z kaszy jaglanej Drukuj E-mail Ocena użytkowników: 5 / 5 Proszę, oceń Ocena 1 Ocena 2 Ocena 3 Ocena 4 Ocena 5 Kiedy lato coraz bliżej a redukcja wciąż trwa. Kolejna fit propozycja na śniadanie, deser czy przekąskę :) Wartości odżywcze: 368 kcal, 10 g B, 45 g W, 17 g T. Budyń z kaszy jaglanej 50 g ugotowanej kaszy jaglanej 100 g wody 40 g mleczka kokosowego 20 g orzechów nerkowca cynamon (szczypta) ksylitol / erytrytol wg uznania owoce (najlepiej się sprawdzą te kwaskowate) kakao (opcjonalnie) nasiona chia (opcjonalnie) Włożyć do rondelka kaszę, wodę, mleczko kokosowe, orzechy i cynamon. Zagotować i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Zdjąć z ognia, dodać ksylitol i kakao - zblendować całość na gładką masę. Przelać do miseczki, dodać owoce i posypać nasionami chia. Smacznego :) PS. Możecie zastąpić kakao esencją waniliową (przepis w albumie "fit dodatki"). PS2. Możecie przed blendowaniem dodać porcję odżywki białkowej, wtedy należy zmniejszyć ilość ksylitolu. Tags: bez glutenu,, bez cukru,, bez laktozy,, śniadanie mistrzów, fit śniadanie,, śniadania bezglutenowe,, domowy budyń,, budyń,, budyń czekoladowy,, budyń waniliowy,, budyń z kaszy jaglanej,, kasza jaglana, Poprzedni artykuł Następny artykuł