Budyń z kaszy jaglanej

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Kiedy lato coraz bliżej a redukcja wciąż trwa.

Kolejna fit propozycja na śniadanie, deser czy przekąskę :)

 

Wartości odżywcze:

368 kcal,

10 g B,

45 g W,

17 g T.

 

Budyń z kaszy jaglanej

 

50 g ugotowanej kaszy jaglanej

100 g wody

40 g mleczka kokosowego

20 g orzechów nerkowca

cynamon (szczypta)

ksylitol / erytrytol wg uznania

owoce (najlepiej się sprawdzą te kwaskowate)

kakao (opcjonalnie)

nasiona chia (opcjonalnie)

 

Włożyć do rondelka kaszę, wodę, mleczko kokosowe, orzechy i cynamon.

Zagotować i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.

Zdjąć z ognia, dodać ksylitol i kakao - zblendować całość na gładką masę.

Przelać do miseczki, dodać owoce i posypać nasionami chia.

Smacznego :)

PS. Możecie zastąpić kakao esencją waniliową (przepis w albumie "fit dodatki").

PS2. Możecie przed blendowaniem dodać porcję odżywki białkowej, wtedy należy zmniejszyć ilość ksylitolu.

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.