Czas na śniadanie :)
Kiedy wszyscy jeszcze śpią ja buszuje w kuchni i przygotowuje śniadanie. Chyba dobrze ma ze mną ta moja rodzinka :)
Wartości odżywcze w porcji (2 naleśniki):
469 kcal,
14 g B,
61 g W,
18 g T.
Naleśniki kasztanowe z musem kokosowym
(przepis na 2 naleśniki)
Naleśniki:
50 g mąki kasztanowej
2 białka
40 g mleczka kokosowego
1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki ciemnego niesłodzonego kakao
cynamon (szczypta - opcjonalnie)
szczypta soli
olej kokosowy do smażenia
Mus kokosowy:
20 g płatków ryżowych
10 g wiórków kokosowych
1 czubata łyżeczka ksylitolu / erytrotylu
1 łyżka esencji waniliowej (przepis na domową esencję znajdziecie w albumie "fit dodatki")
50 g wody
Najpierw mus :)
Wszystkie składniki włożyć do rondelka - zagotować.
Gotować przez 2-3 minuty na wolnym ogniu, stale mieszając.
Po tym czasie odstawić mus na ok. 10 minut.
Teraz nalesniki <3
W misce wymieszać ze sobą składniki suche.
Dodać białka jaj oraz mleczko kokosowe.
Zblendować całość.
Smażyć na niewielkiej ilości oleju kokosowego.
Mus rozsmarować na naleśnikach, zawinąć i jeść :)
Smacznego :)
PS. Naleśniki nie są suche i jak to powiedział mój mąż - MIAZGA :)