Naleśniki kasztanowe z musem kokosowym

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Czas na śniadanie :)

Kiedy wszyscy jeszcze śpią ja buszuje w kuchni i przygotowuje śniadanie. Chyba dobrze ma ze mną ta moja rodzinka :) 

 

Wartości odżywcze w porcji (2 naleśniki):

469 kcal,

14 g B,

61 g W,

18 g T.

 

Naleśniki kasztanowe z musem kokosowym

(przepis na 2 naleśniki)

 

Naleśniki:

50 g mąki kasztanowej 

2 białka

40 g mleczka kokosowego

1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki ciemnego niesłodzonego kakao

cynamon (szczypta - opcjonalnie)

szczypta soli

olej kokosowy do smażenia

 

Mus kokosowy:

20 g płatków ryżowych

10 g wiórków kokosowych

1 czubata łyżeczka ksylitolu / erytrotylu

1 łyżka esencji waniliowej (przepis na domową esencję znajdziecie w albumie "fit dodatki")

50 g wody

 

Najpierw mus :)

Wszystkie składniki włożyć do rondelka - zagotować.

Gotować przez 2-3 minuty na wolnym ogniu, stale mieszając.

Po tym czasie odstawić mus na ok. 10 minut.

 

Teraz nalesniki <3

W misce wymieszać ze sobą składniki suche.

Dodać białka jaj oraz mleczko kokosowe.

Zblendować całość.

Smażyć na niewielkiej ilości oleju kokosowego.

 

Mus rozsmarować na naleśnikach, zawinąć i jeść :)

Smacznego :)

PS. Naleśniki nie są suche i jak to powiedział mój mąż - MIAZGA :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.