Święta, święta i po świętach...
Jak to zazwyczaj bywa po urlopach, człowiek wraca i ma 5 tysięcy rzeczy do zrobienia - tak właśnie mam ja :P
Weekend mimo, iż w domu spędzam pracując - rozpisuje Wam plany żywieniowe, suplementacyjne oraz treningowe. Chciałam dziś trochę popichcić w kuchni, ale nawet na to nie mam czasu :| więc wjechały mega szybkie placki bez glutenu na drugi posiłek, które wyszły tak smaczne, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem :)
Do ich przygotowania użyłam między innymi płatków jaglanych od Kupiec oraz bio musu kokosowego od Food by Ann.
Od jutra zaczynam 2 miesięczny plan treningowy, który jak nigdy sobie rozpisałam :P są małe modyfikacje w żywieniu oraz suplementacji - akurat do wakacji :)
Spanchat: gotujzdzoanna
Instagram: gotujzdzoanna
Miłej niedzieli :)
Wartości odżywcze w porcji:
443 kcal,
38 g B,
55 g W,
7 g T.
Proteinowe placki jaglane
150 g chudego twarogu
30 g mąki jaglanej
30 g płatków jaglanych (kupiec)
1 białko
2 łyżeczki ksylitolu/erytrotylu
10 g miodu (dobrej jakości)
5 g musu kokosowego (Foods by Ann)
0,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
60 ml ciepłej wody
olej kokosowy do smażenia
Dodatkowo:
Fit dżem truskawkowy bez cukru (przepis w albumie "fit dodatki")
Owoce
Wszystkie składniki ze sobą zblendować na gładką masę i odstawić na 5 minut.
Masę nakładać łyżką i smażyć na średnim ogniu z obu stron.
Już :)
Mówiłam, że mega szybkie placki :P
Smacznego :)
PS. Jeść z ulubionymi dodatkami :)