Proteinowe placki jaglane

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Święta, święta i po świętach...

Jak to zazwyczaj bywa po urlopach, człowiek wraca i ma 5 tysięcy rzeczy do zrobienia - tak właśnie mam ja :P 

Weekend mimo, iż w domu spędzam pracując - rozpisuje Wam plany żywieniowe, suplementacyjne oraz treningowe. Chciałam dziś trochę popichcić w kuchni, ale nawet na to nie mam czasu :| więc wjechały mega szybkie placki bez glutenu na drugi posiłek, które wyszły tak smaczne, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem :) 

Do ich przygotowania użyłam między innymi płatków jaglanych od Kupiec oraz bio musu kokosowego od Food by Ann.

Od jutra zaczynam 2 miesięczny plan treningowy, który jak nigdy sobie rozpisałam :P są małe modyfikacje w żywieniu oraz suplementacji - akurat do wakacji :)

Spanchat: gotujzdzoanna

Instagram: gotujzdzoanna

Miłej niedzieli :)

 

Wartości odżywcze w porcji: 

443 kcal,

38 g B,

55 g W,

7 g T.

 

Proteinowe placki jaglane

 

150 g chudego twarogu

30 g mąki jaglanej

30 g płatków jaglanych (kupiec)

1 białko

2 łyżeczki ksylitolu/erytrotylu

10 g miodu (dobrej jakości)

5 g musu kokosowego (Foods by Ann)

0,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

60 ml ciepłej wody

olej kokosowy do smażenia

Dodatkowo:

Fit dżem truskawkowy bez cukru (przepis w albumie "fit dodatki")

Owoce

 

Wszystkie składniki ze sobą zblendować na gładką masę i odstawić na 5 minut.

Masę nakładać łyżką i smażyć na średnim ogniu z obu stron.

Już :)

Mówiłam, że mega szybkie placki :P

Smacznego :)

PS. Jeść z ulubionymi dodatkami :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.