FIT BROWNIE Z BATATÓW

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Ciasto, które skradło moje serce od początku oraz któremu pozostaje wierna i oddana <3

Nie mogło być inaczej :) Brownie z batatów to moje ulubione ciasto. Przepis już pojawił się parę razy, ale... postanowiłam zrobić jeszcze bardziej FIT wersje z fit wersji :P takie rzeczy tylko z Dzoanną :P 

Tak więc bez przedłużania dodam tylko, że ciasto jest PALEO z musem kokosowym od Foods by Ann :)

Wartości odżywcze w 100 g:

134 kcal,

3 g B,

21 g W,

w tym cukry: 3.11 g,

4,5 g T.

 

FIT BROWNE Z BATATÓW

 

1 kg batatów

80 g gorzkiej czekolady (bio - 92%)

25 g bio musu kokosowego (Foods by Ann)

50 g ksylitolu / erytrotylu

25 g niesłodzonego ciemnego kakao (bez glutenu)

50 g maki kasztanowej

4 białka

1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

300 g borówek

 

Bataty ugotować i pozostawić do ostygnięcia.

Czekoladę, mus kokosowy oraz ksylitol rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do batatów.

Dodać pozostałe składniki (prócz borówek) i zblendować na gładką masę.

Dodać 150 borówek i wymieszać.

Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (26x21x5).

Na wierzch powtykać pozostałe borówki.

Piec ok 40-45 minut w temperaturze 170-180 stopni.

Smaczego :)

PS. Ciasto przechowywać w lodówce. 

PS2. Zamiast borówek możecie użyć innych owoców np. malin :)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.