Czekoladowy budyń z ryżu

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

A może BUDYŃ... :)

Nie mogło być inaczej. Był budyń waniliowy, to teraz czas na czekoladowy. I muszę przyznać, że chyba ten smakuje mi bardziej :) może to dlatego, że jestem czekoladowym potworkiem ;P

Izolat BioTechUsa smak czekoladowy jest rewelacyjny i do tego przepisu sprawdza się idealnie. W sumie to nawet już innych białek nie kupuję ;P

Idealny na śniadanie, II posiłek, deser, czy posiłek po treningu :)

Wartość odżywcza w porcji:

423 kcal,

32 g B,

63 g W,

w tym cukry: 3,92 g

6 g T.

 

Czekoladowy budyń z ryżu

 

50 g ryżu jaśminowego 

80 g wody

1 łyżka esencji waniliowej (przepis w albumie "fit dodatki")

1 łyżeczka niesłodzonego kakao (bez glutenu)

100 g twarogu delikatnego president

2 łyżeczki ksylitolu

20 g izolatu białkowego (BioTechUsa smak czekoladowy)

cynamon - szczypta

50 g malin 

 

Ugotowany wcześniej ryż włożyć do garnka.

Zalać wodą, dodać esencję waniliową (lub rum), cynamon i kakao - zagotować.

Gotować stale mieszając na wolnym ogniu 2-3 minuty.

Zdjąć garnek i odstawić na 2 minuty.

Po tym czasie dodać ksylitol i twaróg - dokładnie wymieszać.

Dodać izolat i ponownie wymieszać.

Na koniec zblendować całość na gładką masę.

Przelać do miseczki i ułożyć na wierzch maliny.

Smacznego :)

PS. Jeśli chcecie jeść budyń na zimno, wystarczy go wstawić do lodówki na kilka h :)

PS2. Możecie pominąć twaróg w tym przepisie, wtedy wystarczy tylko 1 łyżeczka ksylitolu ;)

Wyszukiwarka przepisów

© 2016 GotujzDzoanna!. Wszelkie prawa zastrzeżone. Nie wolno kopiować bez zgody autora.