Straciłam głowę dla tego smaku <3
Przejdźmy do sedna !!! Te babeczki, ciastki czy jak kto woli urwały mi tyłek ;P smak powalił mnie na kolana i przeszedł moje wszelkie oczekiwania. Wiem, że to zasługa nowego izolatu z firmy BioTechUSA - smak waniliowy smakuje jak budyń <3 masakra w masakrze ;P
Można zastąpić nimi 1 posiłek (najlepiej przed treningiem).
Babeczki robi się szybko i możemy je jeść bez wyrzutów sumienia :)
Gwarantuje, że zaskoczą wszystkich :)
Wartość odżywcza w porcji (4 sztuki):
457 kcal,
35 g B,
44 g W,
w tym cukry 10.36g,
16 g T.
Babeczki kokosowe z nadzieniem budyniowym
(z przepisu wychodzą 4 sztuki)
Ciasto:
30 g mąki kokosowej
30 g mąki ryżowej
1 białko jaja
10 g miodu (dobrej jakości)
7 g musu kokosowego (Foods by Ann)
szczypta soli
Nadzienie:
120 g twarogu delikatnego President
15 g izolatu smak waniliowy (BioTechUSA)
Dodatkowo:
gorzka czekolada (bio) 92%
Składniki na ciasto dobrze ze sobą wyrobić.
Podzielić na 4 równe części i wyłożyć foremki do muffinek (polecam silikonowe - do teflonowych przywierają ;P).
Piec ok. 15 minut w temperaturze 150-160 stopni C.
Ostudzić po upieczeniu.
Twaróg wymieszać z izolatem.
Do wystudzonych cistkowych foremek przełożyć nadzienie.
Wierzch posypać startą gorzką czekoladą.
Smacznego <3
PS. Do nadzienia polecam izolat BioTech-a smak waniliowy, za inne nie odpowiadam ;P
Miłego :)